RALU investirao 50 milijuna kuna za kupnju 90 novih MAN tegljača

ZAGREB, 28.10.2014. – Na svečanoj primopredaji održanoj u prostorima MAN Importera Hrvatska, tvrtci RALU logistika je uručeno 90 novih MAN TGX tegljača ekološke klase Euro 6.

U ime RALU logistike tegljače je od direktora MAN Importera Hrvatska Velimira Marovića preuzeo predsjednik Uprave Zvonimir Šćurec istaknuvši tom prilikom kako kupnja 90 najmodernijih tegljača u ukupnoj vrijednosti od 50 milijuna kuna predstavlja jednu od najvećih transakcija ovog tipa u regiji kao i da je veći dio voznog parka obnovljen nakon samo 4 godine, po uzoru na najviše europske standarde upravljanja voznim parkom i znatno ranije od prosjeka u regiji. Tegljače će koristiti podružnice RALU logistike u Hrvatskoj i Srbiji, prvenstveno za potrebe transportnih operacija na širem području Europe.

„RALU od samih početaka odlično surađuje s MAN-om i potpisivanje ovog ugovora potvrda je i posljedica dugogodišnjeg partnerskog odnosa. Kupnja novih tegljača, najviše klase, dokaz je održanja najviše razine kvalitete vozila kao jednog od preduvjeta za osiguranje najviše kvalitete usluge za svoje klijente. RALU logistika je fokusirana na prijevoz visokovrijednih roba koje zahtijevaju posebne temperaturne režime, odnosno poslovanje s klijentima industrija koje imaju vrlo visoke sigurnosne i kvalitativne kriterije koje je s ovakvim vozilima aspolutno moguće ispuniti“, rekao je g. Šćurec.  "Svaki novi uspjeh naših poslovnih partnera nas veseli, a isto tako smo sretni što već dugi niz godina sudjelujemo u razvoju poslovanja i rastu RALU logistike“, rekao je izvršni direktor MAN Importer Hrvatska Velimir Marović i dodao da zajedno s RALU-om dijele i zajedničku filozofiju praćenja ukupnih troškova eksploatacije vozila te vjeruju da će učinkovitost i pouzdanost novih kamiona osigurati njihovom partneru visoku konkurentnost kako na domaćem tako i na europskom tržištu.

Inače, ugovor o kupnji vozila koji je potpisan prije nekog vremena, uz predsjednika Uprave RALU logistike Zvonimira Šćureca potpisao i vlasnik kompanije Luka Rajić dok je uz izvršne direktore MAN Importer Hrvatska Velimira Marovića i MAN Importer Srbija Aleksandra Ćosovića, u ime MAN Truck&Bus AG ugovor ugovor potpisao i viši potpredsjednik Josef Sindl koji je za ovu priliku prvi put doputovao u Hrvatsku što govori o važnosti ovog posla za obje tvrtke.

„Svima koji se bave logistikom iznimno je bitna mobilnost voznog parka, a MAN već treću godinu za redom ima najbolje rezultate i najveću „prolaznost“ na istraživanju ispravnosti vozila koje provodi njemački TÜV. Uz to, u Hrvatskoj, MAN ima najveću prodajno-servisnu mrežu koja je svoju kompetentnost pokazala osvajanjem 1. mjesta na internom MAN-ovom natjecanju servisera iz cijelog svijeta i to drugu godinu za redom! Dugogodišnja uspješna suradnja RALU logistike i MAN-a pokazuje da dobar proizvod u dobrim rukama jamči kvalitetne rezultate“, naglasio je g. Sindl. Vlasnik kompanije RALU logistika Luka Rajić istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora kako će RALU logistika sljedeće godine proslaviti 25 godina poslovanja te je u tom razdoblju uvijek bila sinonim za kvalitetu. „U novoj fazi poslovanja u posljednje četiri godine krenuli smo u smjeru fokusiranja na logističke usluge u hladnom lancu, a s obzirom na razvoj poslovanja širom cijele Europe i dodatne investicije u logistički segment poslovanja koje upravo provodimo, odabrali smo pravi put“, dodao je g. Rajić.

Inače, MAN TGX vozila ekološke klase 6 predstavljaju posljednju seriju MAN-ovih tegljača koji su još uvijek malo prisutni u ovom dijelu Europe. Tegljači su opremljeni sofisticiranim i najmodernijim uređajima za komunikaciju i praćenje radnih parametara vozila, stanja i temperature robe u realnom vremenu te su povezani satelitskim sustavom za praćenje. Time se postavljaju nova mjerila u seriji teških teretnih vozila i ispunjavaju najveći zahtjevi komfora, ekonomičnosti i dinamike. Ujedno, ekološka klasa Euro 6 ispunjava očekivanja precizno usklađenim tehničkim mjerama koje rezultiraju optimalnom potrošnjom goriva, zadovoljavaju zahtjevna ograničenja za smanjenje štetne emisije plinova te istodobno nude dulji životni vijek vozila.
 
RALU logistika je vodeća nezavisna regionalna logistička kompanija u segmentu hladnog lanca koja na jednom mjestu pruža logističko rješenje – od preuzimanja robe do isporuke na prodajno mjesto. RALU Grupa ima tvrtke u tri zemlje (Hrvatska, Srbija, Mađarska) i više od 300 zaposlenih, a s više od 180 najmodernijih vozila u mogućnosti je pružiti usluge transporta na cijelom području Europe i Rusije.

29.10.2014.


Na Vrh Print Pošalji prijatelju