Studenti FPZ-a posjetili RALU u Rugvici

ZAGREB, 23. svibnja 2016. - Krajem svibnja organiziran je posjet studenata Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu RALU-ovom novom logističko-distribucijskom centru u Rugvici. RALU je tako posjetilo ukupno 46 studenata treće godine preddiplomskog studija logistike pod vodstvom profesorice Doc.dr.sc. Diane Božić, koji su imali prilike uživo vidjeti i „osjetiti“ kompaniju.

Cilj posjeta bio je povezivanje stečenih teorijskih znanja s operativnom praksom, odnsosno usvajanje praktičnih primjena znanja koju su studenti slušali na fakultetu. Posjetom su se upoznali  s centrom u Rugvici, vidjeli cijeli logistički proces u hladnom lancu - od transporta robe velikim kamionima, prijemom robe u skladište, otpremom robe malim distributivnim kamionima pa sve do krajnjeg kupca. Ovako zaokruženim logističkim procesom dobili su uvid u svaki pojedinačni segment djelatnosti RALU Logistike. Unutar svakog procesa studentima su objašnjene procedure i pravila rada, te način primjene IT tehnologije u povećavanju kvalitete i sigurnosti transporta, skladištenja i distribucije. Osim osnovnih djelatnosti transporta, skladištenja i distribucije, studentima je prezentiran i način održavanja vozila i logističkog centara, a prezentiran je i rad logističkog centra iz nadzorne strojarnice, te rad s temperaturama i alarmima. Imali su priliku vidjeti i način nadzora vozila i pregled od strane tehničke službe, te vidjeti koliko je bitan svaki pojedinačni pregled vozila nakon svakog puta i dolaska u garažu.

Po završetku obilaska tvrtke, studenti su osim dodatnih pitanja upućenih kolegama koji su ih proveli Centrom, iskazali i želju za ponovnim posjetom kompaniji tijekom viših godina studija kao i za mogućnošću izrade svojih diplomskih radova na studijama slučaja iz operativnih problema s kojima se RALU susreće.

Ovo je treće po redu predavanje u dogovoru s fakultetom, a u organizaciji našeg Menadžera kvalitete i kontrolinga Tomislava Pereglina. Prva dva održana su u kampusu Borongaj, a sada treće i na našoj lokaciji u Rugvici. Na ovaj način želimo imati što kvalitetniji odnos s fakultetom odakle i dolazi većina naših zaposlenika.

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
9.JPG

23.5.2016.


Na Vrh Print Pošalji prijatelju