Carinski postupak 42


RALU Logistika kao jednu od svojih usluga nudi i Postupak 42 čime zaokružuje kompletnu logističku i transportnu ponudu, bilo da se roba uvozi morskim putem ili kopnom iz bilo koje zemlje izvan EU.

Postupak 42 je postupak uvoznoga carinjenja dobara u slučajevima kad se zahtijeva postupak puštanja dobara u slobodni promet uz primjenu oslobođenja od plaćanja poreza na dodanu vrijednost obzirom da su dobra namijenjena poreznom obvezniku u drugoj državi članici Europske unije ili ih porezni obveznik premješta za svoje potrebe, što znači da u trenutku uvoznog carinjenja nema plaćanja PDV-a u Republici Hrvatskoj, EU primatelj plaća PDV u državi članici EU gdje je roba namijenjena.

Glavne prednosti su da nisu potrebna nikakva likvidna sredstva za puštanje robe u slobodan promet, odnosno  povećanje likvidnosti duljim rokom dospjeća poreznih obveza.

Ocarinjena pošiljka može direktno kod daljnjih kupaca čime se smanjuju transportni troškovi, nema dodatnih carinskih procedura koje se odnose na otpremu sa provoznom T1 deklaracijom, što skraćuje vrijeme carinskih formalnosti.

Na Vrh Print Pošalji prijatelju